Centar za Prirodna Medicina 

Click here to edit subtitle

Во Центарот за Природна Медицина, ние сме посветени на обезбедувње на услуги со нијвисок степен на задоволување на потребите на пациентите.


Со спектар на едукација и примена на знаење и методи на третмани за усогласување на телото и природата Ви помагаме да го вратите балансот и виталноста на сите функции на Вашиот организам.


Програмата за лекување со храна и здрави животни навики која се практикува во Центарот за Природна Медицина а чиј основач е Жаклина М.Христовска - лекар по природна медицина, претставува принцип за целосно излекување, превземаќи ја контролата врз своето здравје во сопствени раце. Тоа е начин на кој може човекот целосно да се слободи од многу непотребни лекарства, начин на кој може да се избегне скапа операција, да се дојде до целосна ревитализација и обнова на здравјето, да се зголеми имнитетот, односно, да се врати животната енерија.


Новот начин на исхрана значи процес на промена на начинот на исхрана и процес на создавање на нов понаков однос кон телото, со што практикантот станува сведок на сопствената преродба и будење на изубената животна енерија. Индивдуалниот пристап кон секој практикант од страна на Жаклина М.Х. овозможува изработка на листа со здрава природна исхрана, совети, билни додатоци, практикување на физички вежби за секој поединечно со што се постигнуваат максимални резултати за подобрување на здравето на практикантот.


Резултатите во обнова на здравјето се должат на енеретски балансирана, здрава и вкусна храна, практицирање на нови здрави животни навики и ослоодување од нездравите навики и зависности, вежбањето на телото и духот и ослободување од олем број лекови и од нивните несакани ефекти. За жал овие работи многу луѓе не можат да ги постигнат самите без помош, поддршка, едукација, информација.


Многу луѓе увидоа дека можат да се чувствуваат препородено со мал труд кој треба да го вложат при промените на навиките. За два и пол месеци се постигнуваат прекрасни резултати во обновување на своето здравје. Постоат мноу луѓе кои успешно о регулираа својот висок крвен притисок без медикаменти, инсулинската терапија е или целосно исфрлена или целосно сведена на минимум, целосно регулирање на столицата и проблемите на опстипација се минато кај многмина, целосно отстранување на болките за време на менстраниот циклус кај жените, ладните нозе, болките во зглобовите, остеопорозата е спречена бидејќи е спречено губењето на калциумот, мноумина ги изгубија маснотиите во крвта, алергиските реакции беа совладани, гастритисот, колитисот, микозната состојба на цревата, ослободување од анемичноста, целосното ослободување од мигренските главоболки, хормонскиот статус е ставен во баланс, подобрување е постигнато на многу витални физиолошки и метаболички процеси во организмот.


Едукација, информација, и советување се истовремено и најлесен, најпристапен и најефтин начин за совладување на голем број хронични болести.


Се организира и заедничко едукативно предавање со цел запознавање на практикантите за начинот на избор на намирниците и продуктите кои би се користеле за исхрана во текот на чистењето и детоксикацирањето на организмот се до целосна ревитализација. Сето ова е доволна причина за високиот успех на Центарот за Природна Медицина.