Centar za Prirodna Medicina 

Click here to edit subtitle

КВАНТНА ДИЈАГНОСТИКА И ТЕРАПИЈА

 

споредбено

 

Биорезонантна терапија (МЕТА-ТЕРАПИЈА) е технологија заснована на принцип на квантна физика. Биорезонантна терапија потекнува од зборот Ресонате да бидат во согласност  синхронизацијата во рамнотежата. Стресот предизвикува блокади во протокот на енергијата, што за возврат  доаѓаат болестите.

МЕТА-ТЕРАПИЈА помага да се тргнат овие блокади и да му овозможи на телото да се излечи само. МЕТА-терапија е неинвазивна, безболна и го зајакнува имуниот систем.

Исто така е безбеден за трудници и деца.

Како Биорезонантната терапија функционирa:

Биорезонантната терапија користи стратешки поставени магнетни сензори на површината на главата. Електромагнетниот сигнал се пренесува преку слушалки со цел да се елиминираат блокадите во природниот проток на енергија во телото. Потребно се неколку терапии. Во минатите векови  докажани се природни методи на лечење како што се: акупуктура, хомеопатија и фитотерапија кои се користат со голем успех.

МЕТА-ТЕРАПИЈА е изведена од овие темели, но сосема  нова ситеза ја користи модерната компјутерска технологија. Поради оваа причина секогаш е можно да се најдат вистинските фреквенции кои се особено прилагодени на пациентот и кој се најпогодни за третман. Системската терапија ги пренесува овие компјутерски информации во телото во прецизно одредена количина и активира само лечење елиминација на токсини.

Трајно лечење е возможно само со целосна детоксикација на телото, намалување на стресот и реактивација на регулаторните системи на меридијан и централен нервен систем. Мета терапија му помага на телото во остранување на токсините и алергените.

Дополнително некои неутрални фактори на органските нарушувања, хроничниот стрес како и нарушените реакции на нервниот систем ке бидат неутрализирани со Мета терапија. И едното и другот се важни фактори за активација на имуниот систем и само лечењето.